Tips en Tricks dorpsquiz

Wat is het?     Inschrijven     Reglement     Tips     Contact

Tips

  • Zorg voor de juiste teamgrootte (Circa 10-12 spelers). De samenstelling is bijvoorkeur divers (naar bijvoorbeeld leeftijd, aandachtsgebied, e.d.), zodat allerlei onderwerpen doe worden afgedekt. Wij adviseren deelnemers jonger dan 14 jaar niet te laten deelnemen.
  • Het is aan te bevelen om een voorbereidingsbijeenkomst te organiseren. Dan kun je alvast afstemmen wie goed is in welke onderwerpen. En je kunt alvast een goede onderlinge verdeling maken voor de diverse taken (administratie, catering, doe- en denkopdrachten, kwisbaas, buitenopdrachten, etc). Ook kun je je voorbereiden op wat een dorpsquiz is. Bijvoorbeeld door te googelen op 'dorpsquiz' of te kijken naar de website van de dorpsquiz van Harmelen. En ook praktisch: wie zorgt voor de drankjes en hapjes?
  • Teams worden geacht zelf de quizboeken goed door te nemen. Naast de ‘reguliere’ vragen zijn er ook een aantal vragen over Linschoten. Ook zijn er doe-vragen en opdrachten waarvoor men de deur uit zal moeten om het antwoord te vinden of aan een geheime test moet deelnemen. Alle instructies voor de vragen en opdrachten zijn in het vragenboek/ USB stick opgenomen of instructies volgen op de locatie zoals aangegeven in het quizboek.
  • Choose your battle, ofwel: speel slim! Bij elke vraag is aangegevev hoeveel punten je ermee kunt verdienen. Schat altijd goed in wat een vraag gaat opleveren en hoeveel tijd je er aan kwijt bent. Krijg je voor een vraag maar 1 punt, maar ben je er wel 30 minuten mee bezig? Sla deze dan even over en probeer hem op te pakken als er nog tijd over is.
  • Maak een voortgangsbord. Zorg dat iemand bijhoudt welke vragen/opdrachten al gedaan zijn.
  • Zorg voor voldoene hulpmiddelen: PC's/ laptops en WIFI

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Competitieleider: (0348)411777 - Clubhuis: (0348)418405 - Secretaris: (0348)424 646

Tennispark Linschoten

Jacob Barneveldstraat 26
3461 GA LINSCHOTEN

KVK-nummer

40478075