Voor nieuwe leden

Welkom bij Tennisvereniging Linschoten!

We zijn blij met jou als nieuw lid. We hopen je vaak op de baan te zien. Met onze zes banen is er meestal plaats om direct te kunnen spelen.  

Speciaal voor nieuwe leden: de 'buddies'

Kort nadat je lid bent geworden, word je benaderd door een van onze buddies. Zij nodigen je graag een keer uit in het clubhuis om je van alles te vertellen over de vereniging en hoe je het meeste plezier beleeft aan je lidmaatschap. Ook wanneer je niet direct spelpartners beschikbaar hebt, kunnen deze buddies je verder helpen. Zij vinden het ook leuk om een keer een balletje met je te slaan. Mocht je al even lid zijn en heb je nog niets gehoord, maak dan zelf even een afspraak via Astrid van Os (telefoon 0348 419528).  

Wanneer kun je op onze banen spelen?

Als je lid bent van onze vereniging kun je vrijwel 365 dagen per jaar vrij spelen op al onze tennisbanen, ook in de winter dus. Op dagen dat er competitiewedstrijden of clubkampioenschappen zijn, zijn de meeste banen in gebruik.  Soms zorgen de weersomstandigheden voor het sluiten van de tennisbanen. Wanneer de tennisbanen bevroren zijn geweest en de dooi intreedt, worden de banen gesloten, om te voorkomen dat er kuilen in ontstaan. Op onze website wordt het sluiten en openen van de banen als gevolg van de weersomstandigheden aangegeven. Verder kun je altijd terecht. Zelfs wanneer er verder niemand is en het clubhuis gesloten is. Ook dan kun je met je pasje de ‘afhangruimte’ in om af te hangen en de baanverlichting in- (en uit!) te schakelen.  

Een baan reserveren (‘afhangen’)

Eeen baan reserveren kan met de KNLTB-clubapp. Deze app is te installeren via Google Play Store of de Apple App Store.

Hoe het werkt: Je kunt een baan voor één uur reserveren voordat andere spelers jouw baan kunnen innemen. Als je langer wilt spelen, zal je opnieuw moeten afhangen. Wanneer je niet afhangt, omdat er bijvoorbeeld op dat moment geen banen bezet zijn, hebben spelers die wel afhangen het recht om jouw baan in te nemen.  

Gebruik van de baanverlichting

Wie een ledenpasje heeft, heeft daarmee toegang tot de ‘toiletruimte’, waar ook de schakelaars van de verlichting zijn. De verlichting dient om 23:00 te zijn uitgeschakeld. In bijzondere situaties (competitie, open toernooi) mag de baanverlichting langer aanblijven.  Dat vinden de meeste buren prettiger. Schakel de verlichting uit wanneer je als laatste de baan verlaat.  

Spelen op maandagavond: de toss-avond

De maandagavond is de toss-avond van onze vereniging, waarop leden van alle niveaus met elkaar kunnen tennissen, zonder met anderen af te spreken. Dit is zeker voor nieuwe leden een ontspannen manier om kennis te maken met andere leden. De werkwijze op een toss-avond, die elke maandag om 20.00 start, is als volgt. De aanwezigen worden ingedeeld over de banen en er worden dubbelpartijen gespeeld, die een half uur duren. Elke speler bepaalt zelf hoeveel partijen hij mee wil spelen. Na elk half uur wordt een bel geluid en worden de dan aanwezige rackets opnieuw verdeeld. Je kunt dus ook om 20.30 of 21.00 aanhaken als je dat beter uitkomt.  

Appgroepjes

Er bestaan verschillende appgroepjes, waar je medespelers kunt vinden, als je die nog niet hebt. Eén ervan is bijvoorbeeld de Maandagavondtoss appgroep (te bereiken via 06 13461514).

In het clubhuis

Zoals gezegd, de toiletruimte van het clubhuis is altijd voor leden toegankelijk. De rest van het clubhuis wanneer er een bardienst is. Je kunt hier gezellig nog wat drinken. Betalen doe je in ons clubhuis alleen met pin. Elk lid ouder dan 18 jaar is verplicht twee keer per jaar een bardienst van een dagdeel te draaien.  

Hoe plan je je bardiensten?

Wie lid is van onze vereniging is verplicht tweemaal per jaar een bardienst in te vullen. Door dit als leden zelf te doen kunnen we de prijzen laag houden, zowel van de consumpties als van het lidmaatschap. Aan het begin van het competitiejaar (rond 1 april)  vul je de data waarop je beschikbaar bent in in de bardienstplanner. Dat kan op twee manieren:

Na afloop van de dienst bezorg je de sleutel van het clubhuis bij degene die de volgende bardienst heeft. Wie je opvolger is, staat in de mail die je van tevoren ontvangt. Je kunt dat ook zien in de Clubapp. Woont je opvolger buiten Linschoten, dat kun je misschien onderling beter iets anders afspreken. Bijvoorbeeld dat je deze de sleutel vlak voor de bardienst bij jou thuis of op de tennisbaan krijgt.  

Wat elke speler moet weten:

  • Stoor de spelers op de baan naast je zo weinig mogelijk. Loop nooit tijdens een game hun veld op, ook niet achterlangs, om je bal te gaan halen. Het is gebruikelijk dat je ‘bal over’ roept, waarna je de bal, meestal bij de eerste gelegenheid, terugkrijgt.
  • Het betreden van de banen is alleen toegestaan met tennisschoenen. Dat is beter voor de banen.
  • Bij het verlaten van de baan moet deze worden gesleept, maar alleen indien er sleepmatten zijn opgehangen langs de velden en de ‘infill’ op de banen droog is (er blijft dan geen infill in het profiel van je tennisschoenen zitten).
  • Op alle banen kan vrij worden gespeeld, behalve wanneer door het bestuur één of meer banen voor bepaalde tijd gereserveerd zijn ten behoeve van toernooi-, lessen, trainings-, competitie- of andere evenementen.
  • Er is altijd minimaal een recreantenbaan beschikbaar, behalve tijdens het open toernooi (1e week van september).
  • Bij sneeuw op en opdooi van de banen mag er niet gespeeld worden. De sneeuw mag niet weggeschoven worden. Bij opdooi (het ontdooien van de bovenlaag van stevig bevroren banen) is spelen verboden in verband met de kans op beschadiging van de banen. De groundsman zal het park sluiten en dit kenbaar maken op het bord aan het hek. Er komt dan ook een melding op de website.  

Suggesties? Mail deze door via [email protected]. Veel plezier bij TVL!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Competitieleider: (0348)411777 - Clubhuis: (0348)418405 - Secretaris: (06)13461514

Tennispark Linschoten

Jacob Barneveldstraat 26
3461 GA LINSCHOTEN

KVK-nummer

40478075