De ontknoping van het LiMo-toernooi

28 maart 2019


Op de zondag deed een DD7 de aftrap van het toernooi, gevolgd met een HD7 waar het gelijk al ging om een finale plaats. Deze wedstrijd werd gewonnen door Arjen Bremer en Paul Kerreweer.
We hadden deze zondag ook een promotie wedstrijd ingepland. Lawrence Bolger nam het op tegen Merijn Otten. Onze publiekstrekker stelde zeker niet teleur. Er zaten een aantal fantastische rally’s bij. We sloten deze winderige dag af met een HD6 waarbij Kim Vahl zijn debuut maakte in de 6 categorie.
 
De rest van de week was het weer ons gunstig gestemd. Vanaf maandag nam de wind sterk af en konden alle wedstrijd op een normale manier gespeeld worden. Op de maandag hadden we op het eind van de avond nog 2 spannende driesetters. Ook op de dinsdag moesten 3 partijen beslist worden met een derde set.
Op de woensdag begon de jeugd haar voorronde wedstrijden. Stijn van den Bosch won zijn wedstrijden allebei met 4-0, waarbij hij door was naar de halve finale. In de avond waren er 2 partijen bij waarbij een spannende driesetter gespeeld moest worden om te beslissen wie de winst zou pakken.
Voor de donderdag hadden we maar 2 partijen staan. Eerder in de week waren 3 partijen van de donderdag naar een andere dag verschoven. We sloten de donderdag relatief snel weer af met 2 keer een tweesetter.

 Voor de vrijdag hadden we weer een iets drukker programma. We begonnen de dag met prachtig weer. De jeugd speelde 2 partijen. Hier was Tobias Breure in beide partijen te sterk voor zijn tegenstanders.
In de avondsessie sloeg het weer behoorlijk om. De mist trok over de banen heen en de wind nam ook weer een beetje toe. Desondanks hebben we 2 goede driesetters gezien en een paar goede tweesetters.

 Op zaterdag begon ons finale weekend. De weersvoorspelling was niet heel gunstig, maar het was achteraf nog niet zo slecht. Op zaterdag zijn een aantal beslissingen gevallen, wie er eerste in de poule zou worden en wie naar de finale zou gaan. In de HE7 was Wouter Maatman te sterk voor John van Dam. Hierdoor werd de laatste wedstrijd (HE7) die op zondag zou gespeeld worden erg belangrijk. In de DD6 werd besloten wie eerste in de poule zou worden.  Uiteindelijk waren Suzanne Boomer en Janet de Glint te sterk en wonnen zij in een spannende tweesetter.
In de GD6 wonnen Frank van Hoorn en Hanneke Visser hun partij, hierdoor waren zij door naar de finale.
Helaas door ziekte kon Sven Korpershoek het niet opnemen tegen Niels van Amstel.
In de DD9 waren Carla en Mieke Vlooswijk de betere en waren ze hiermee de poule winnaar.
In de HD7 ging het erom wie naar de finale zou gaan. Hier waren Onno Bremer en Max Paschold de winnaars.
 
De finaledag was een prachtige dag vol goede wedstrijden en volop zon. Een betere dag voor zulk prachtig weer konden we niet wensen. De dag begon met een GD8, DD8, DD9 en 2 halve finales van de jeugd. In de GD8 waren Kim Vahl en Daniëlle de Groot te sterk voor Robin Kerkhof en Laura van ’t Hul. Zij wonnen de partij met 7-5 en 6-1 en zijn hierbij poule winnaar geworden. In de DD8 wonnen Monique Landkroon en Annette van der Ven hun partij tegen Nieves Iglesias-Gonzalez en Ellen Mouris-Bouman met 6-1 en 6-2. Ook Monique en Annette zijn hierdoor poule winnaar geworden.
In de DD9 was de poule winnaar al bekend maar de dames maakte er nog een zeer leuke partij van. Ingeborg den Boggende en Irene Vroon tegen Irene en Titia de Vries. Ze waren erg aan elkaar gewaagd en dat is ook te zien in de uitslag: 7-6 2-6 en 6-2 voor Ingeborg en Irene.
Bij de jeugd nam Tobias Breure het op tegen Jurre van Diepen. In een driesetter besliste Tobias Breure de wedstrijd in zijn voordeel (4-2, 3-5 en 7-4). Hij ging door naar de finale waar hij het op zou nemen tegen Stijn van den Bosch die gewonnen had tegen Jesse Baegen met 4-0 en 4-1.
Om 12:00 begon de finale GD6 waar Frank van Hoorn en Hanneke Visser het opnamen tegen André van der Wel en Ine Wieleman. De wedstrijd werd gewonnen door Frank en Hanneke met 6-1 en 6-2.
Ook de jeugdfinale begon tegen het middaguur. Stijn was uiteindelijk te sterk voor Tobias en won met 4-1 en 4-2.
 
De partij battle of the brothers (Onno en Arjen Bremer) kwam er helaas niet doordat Onno met een blessure niet kon spelen. Gelukkig was er al snel een invaller geregeld waardoor de partij wel door kon gaan. Arno van Os nam zijn plaats in en ze maakte er een leuke wedstrijd van. Max en Arno wonnen deze finalepartij met 6-2 en 6-4.
In de HD6 werd een geweldige wedstrijd gespeeld. Partick Kemp en Luuk Thomassen namen het op tegen Pim en Rens van Os. Er werden paar prachtige rally’s gespeeld waarbij het publiek erg enthousiast van werd!
Uiteindelijk pakte Luuk en Patrick de wedstrijd met 6-3, 4-6 en 6-4. Beide koppels hebben laten zien dat ze klaar zijn voor de competitie!
Ook John van Dam en Niels van Amstel maakte er een mooie pot van in de HE7. Niels begon erg actief en fel daardoor pakte hij de eerste set met 6-3, daarna kwam John sterk terug en pakte hij de tweede set met een tiebreak (7-6). Ook in de derde set wist John door te drukken en won hij de wedstrijd met 6-3 (totaal: 3-6, 7-6 en 6-3). Desondanks de winst partij van John was Niels toch eerste geworden in de poule. 
 
Viktor van der Bent en Peter Verboort streden samen om de poule winst in de HE6. Een prima eerste set als resultaat, een tiebreak moest beslissing brengen. Viktor pakte de tiebreak. In de tweede set liep Viktor al snel uit naar een 5-1 voorsprong. Peter kwam nog goed terug tot 5-4, maar Viktor wist het toch af te maken (stand: 7-6 en 6-4)
De laatste partij van de dag ging om de DE6 finale. Hier namen Josette Voskuilen en Suzanne Boomer het tegen elkaar op. Beide vrouwen hadden al 4 wedstrijden hiervoor in de benen. Ondanks dat konden de vrouwen er toch nog een driesetter van maken. In de derde set zag je toch de vermoeidheid toeslaan. Josette trok hier aan het langste eind (standen 6-2, 2-6 en 6-1). Toch vinden wij het een knappe prestatie om na 4 wedstrijden toch nog een driesetter te spelen!
 
Hiermee zijn wij ten einde gekomen aan het Limo toernooi. Wij willen graag alle deelnemers bedanken voor hun inzet tijdens de wedstrijden. Ook het publiek willen wij graag bedanken voor het supporten. Sommige dagen waren vrij koud om aanwezig te zijn, maar bijna elke dag hadden wij wel een aantal mensen in het publiek. Dit is beloond met een schitterende slot dag!
 
Ondanks 2 blessures en 1 ziekafmelding mogen wij spreken van een super toernooi en wij zien jullie graag volgend jaar weer terug!
 
Met vriendelijke groet,
De technische commissie
 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Competitieleider: (0348)411777 - Clubhuis: (0348)418405 - Secretaris: (0348)424 646

Tennispark Linschoten

Jacob Barneveldstraat 26
3461 GA LINSCHOTEN