Toegang 

 Nieuws
 Foto's
 Competitie teams
 Training
 Activiteiten
 Over vereniging
 Bestuur en commissies


IMG-20171008-WA0004.jpg
IMG-20171008-WA0003.jpg
IMG-20171008-WA0002.jpg
Meest recente foto's
Welkom als nieuw lid
 F.J.J.H. van Hoorn  Voor nieuwe leden  370x gelezen

We zijn blij met jou als nieuw lid. We hopen je vaak op de baan te zien. Met onze zes banen is er meestal plaats om direct te kunnen spelen. Misschien heeft een van onze coaches voor nieuwe leden (we noemen ze ook wel ‘buddies’) je al bijgepraat over alle mogelijkheden die de vereniging biedt. In ieder geval zetten we hier alvast de belangrijkste wetenswaardigheden op een rij. 

Speciaal voor nieuwe leden: de 'buddies'

Kort nadat je lid bent geworden, word je benaderd door een van onze buddies. Zij nodigen je graag een keer uit in het clubhuis om je van alles te vertellen over de vereniging en hoe je het meeste plezier beleeft aan je lidmaatschap. Ook wanneer je niet direct spelpartners beschikbaar hebt, kunnen deze buddies je verder helpen. Zij vinden het ook leuk om een keer een balletje met je te slaan. Mocht je al even lid zijn en heb je nog niets gehoord, maak dan zelf even een afspraak via Astrid van Os (telefoon 0348 419528).

Wanneer kun je op onze banen spelen?

Als je lid bent van onze vereniging kun je vrijwel 365 dagen per jaar vrij spelen op al onze tennisbanen, ook in de winter dus.

Op dagen dat er competitiewedstrijden of clubkampioenschappen zijn, zijn de meeste banen in gebruik, maar één baan is altijd beschikbaar om vrij te spelen. Alleen tijdens het Open Toernooi in week 36 (eerste week van september) mogen alle banen hiervoor worden ingezet. Er zijn dan geen recreantenbanen beschikbaar.

Soms zorgen de weersomstandigheden voor het sluiten van de tennisbanen. Wanneer de tennisbanen bevroren zijn geweest en de dooi intreedt, worden de banen gesloten, om te voorkomen dat er kuilen in ontstaan. Op onze website wordt het sluiten en openen van de banen als gevolg van de weersomstandigheden aangegeven.

Verder kun je altijd terecht. Zelfs wanneer er verder niemand is en het clubhuis gesloten is. Ook dan kun je met de pasje de ‘afhangruimte’ in om af te hangen en de baanverlichting in (en uit!) te schakelen.


Individueel spelen

In het clubhuis kun je met je spelerspas digitaal ‘afhangen’ in de ruimte die voor alle leden met hun pasje continu toegankelijk is. Hoe het werkt: twee spelers kunnen na afhangen een half uur spelen, met drie of vier pasjes kan je drie kwartier spelen, voordat andere spelers jouw baan kunnen innemen. Als je langer wilt spelen, zal je opnieuw moeten afhangen. Wanneer je niet digitaal afhangt, omdat er bijvoorbeeld op dat moment geen banen bezet zijn, hebben spelers die wel digitaal afhangen het recht om jouw baan in te nemen.

Wanneer je speelt met baanverlichting, vergeet dan niet om de lampen uit te doen, als je als laatste de baan verlaat.

Tijdens de periode van 1 april t/m 31 oktober dient de verlichting na 23.30 uur te zijn uitgeschakeld. Tijdens de periode van 1 november t/m 31 maart dient de verlichting na 22.30 uur te zijn uitgeschakeld. Zorg er later op de avond ook voor dat je niet te hard schreeuwt. Dat vinden de meeste buren prettiger. Zie ook het Baanreglement

Spelen op maandagavond: de toss-avond

De maandagavond is de toss-avond van onze vereniging, waarop leden van alle niveaus met elkaar kunnen tennissen, zonder met anderen af te spreken. Dit is zeker voor nieuwe leden een ontspannen manier om kennis te maken met andere leden.

De werkwijze op een toss-avond, die elke maandag om 20.00 start, is als volgt. Degene die bardienst heeft, zorgt ervoor dat er een teil is, waar alle spelers van die avond hun racket indoen. Hij haalt er net zolang willekeurig 2x2 rackets uit, totdat de teil leeg is. Zo ontstaan er dubbelpartijen, die een half uur duren. Als het laatste stel rackets in de teil uit minder dan 4 rackets bestaat, kan er een enkelpartij of een andere tennisvorm worden gespeeld. Elke speler bepaalt zelf hoeveel partijen hij die avond mee wil spelen. Na elk half uur wordt een bel geluid en worden de dan aanwezige rackets opnieuw verdeeld. Je kunt dus ook om 20.30 of 21.00 aanhaken als je dat beter uitkomt.

Onervaren spelers maken zo eenvoudig kennis met andere leden en ervaren spelers kunnen zo kennis er ervaring delen met minder ervaren spelers. De toss-avonden zijn vooral gezellig.

In ons clubhuis

Zoals gezegd, de afhangruimte van het clubhuis is altijd voor leden toegankelijk. De rest van het clubhuis wanneer er een bardienst is. Je kunt hier gezellig nog wat drinken. Betalen doe je in ons clubhuis alleen met pin. Elk lid ouder dan 18 jaar zijn verplicht  twee keer per jaar een bardienst van een dagdeel te draaien. Hoe je die bardiensten inplant lees je hier. Zie ook onze reglementen of de samenvatting daarvan.

Suggesties?

Heb je misschien zelf suggesties om het lidmaatschap nog leuker te kunnen maken? Geef ze aan ons door (info@tvlinschoten.com). Vooral nieuwe leden hebben immers vaak frisse ideeën! En trouwens, de algemene ledenvergadering (jaarlijks in het voorjaar) biedt je ook alle gelegenheid om richting te geven aan de koers van de vereniging.

woensdag 1 januari 2014, 12:19 uur 8 reacties (reageer)


1
 Nieuws 
Alle berichten

Nieuws per onderwerp:
  Algemeen
 Activiteitenkalender
 Alle leden op een rij
 Commissies
 Competitie
 Jeugdactiviteiten
 Tossen
 Voor nieuwe leden
 KNLTB

Nieuws op datum:
Nieuws via RSS:
xml Nieuws
xml Reacties
Meer over RSS...


 Activiteiten 
 Competitie teams 
Senioren
 Donderdag Dames
 Vrijdag Dames
 Vrijdag Gemengd
 Vrijdag Heren
 Zaterdag Heren
 Zondag Heren